Tävlingslicens

Tävlingslicens

Tävlingslicens

Du som vill lösa licens ska meddela din förening att du vill ha licens och sedan betala avgiften direkt till din klubb. Föreningen ansöker sedan om licenser för svenska Discgolfförbundet genom IdrottOnline, ett administrationsverktyg för svensk idrott. Du måste först ha löst ditt medlemskap i din förening och blivit registrerad i IdrottOnline för att kunna lösa licenser.
Har du som spelare inte licens när du deltar i någon av ovanstående tävlingar kommer du diskvalificeras, detta gäller även om lag i Lag-SM har olicensierade spelare
.
Spelare kan endast lösa tävlingslicens och representera EN klubb
.

Du kan läsa mer om hur din förening ska använda IdrottOnline här →

SDGF-tävlingslicens är ett krav för att delta på tävlingar sanktionerade av Svenska Discgolfförbundet. Dessa tävlingar är:

  • Individuellt SM,
  • Par-SM,
  • Lag-SM (inklusive kval)
  • Samtliga deltävlingar på den Nationella Touren.

Europamästerskap är inte en SDGF-sanktionerad tävling men landslagsplatserna tillsätts av SDGF och vi kommer endast dela ut platser till licensierade spelare.

Licensavgifter till SDGF:

  • Junior 200:–/år (till och med året du fyller 18 år)
  • Senior 300:–/år
Försäkring
Från 2023 ingår en försökring i licensen. Mer information kring denna publiceras under våren.

Klubbyte
Om spelaren inte har representerat någon klubb innevarande kalenderår och/eller tävlingslicens ej är betald kan klubbyte göras med omedelbar verkan.

Vid byte av klubb under säsong där spelaren har representerat en klubb gäller följande:
Spelare plus berörda klubbar meddelar Svenska Discgolfförbundet om bytet. Den nya klubben betalar in en ny tävlingslicens (den tidigare inbetalda tävlingslicensen återbetalas ej). Från det datum tävlingslicensen är betald gäller 30 dagar innan bytet är officiellt och spelaren kan företräda den nya klubben. Spelaren får tävla under dessa dagar men tävlar då för sin tidigare klubb. Endast ETT klubbyte kan göras varje säsong (kalenderår).