Sök
Stäng denna sökruta.
Sök
Stäng denna sökruta.
SDGF Julkalender 2023 lucka 24

SDGF Julkalender 2023 lucka 24

Fredrik Wihlborg

|

24 december 2023

|

Följ förbundets julkalender för nyheter, regeländringar, information och tävlingsplatser för 2024. En nyhet varje dag hela vägen fram till jul.

Individuella-SM 2024

Ale 8-11/8

Anmälan öppnar 6/5

 

Det blir Ale två år i rad!
Vi tycker att årets tävling var lyckad men att det finns vissa saker som vi vill utveckla. Vi har tagit emot enkäter och utvärderat resultaten och kommit fram till att vi vill mer. Ale Disc Golf Center kände också att tävlingen kunde varit lite mer, så dom anmälde sitt intresse att få arrangera igen relativt direkt efter avslutad tävling. Vi tycker också att det känns bra att köra ett SM på samma plats igen då vi vet alla förutsättningar, spelare som var med i år får chans att ta revansch på banan och det är dessutom optimalt för att implementera förändringar som legat i pipeline i flera år utan att träda i kraft. För att sedan efter avslutad tävling återigen skicka ut enkäter och utveckla framåt. Och vi själva kan utvärdera om förändringarna var bra eller inte.
Nyhet som skulle implementerats på Individuella-SM för flera år sedan men som aldrig blivit av fören nu:
Tävlingen spelas på en bana.
Det är med andra ord inte längre ett krav att ha två toppbanor i närheten av varandra för att kunna arrangera Individuella-SM, det räcker med en.
På Ale innebär detta att både MPO och FPO kommer att spela Vit. Olika layouter för dom olika klasserna men samma bana samtliga 4 rundorna. Gul kommer inte vara spärrad utan öppen för bokning inför och under hela tävlingen. Och den Vita kommer vara stängd för allmänheten från tisdagen fram tills tävlingen är slut på söndagen.
Vi flyttar tävlingen från att spelas onsdag - lördag till torsdag - söndag.
Samma bana innebär att det blir färre som kan vara med. I år försökte vi få med så många som möjligt vilket såklart hade sin charm men vi är övertygade om att individuella-SM i framtiden behöver vara mer riktat mot dom bästa.
På Ale innebär detta: 184 platser totalt mellan MPO och FPO.
Hur platserna kommer att fördelas är ännu inte bestämt, vi återkommer.
Passar på att påminna om att vi kräver Official-status för att vara med och att ni måste ha SDGF licensen redo när ni anmäler er.

Och med denna lucka öppnad är kalendern klar!
Vi som har jobbat med den tackar för oss och tar nu lite julledigt men vi är tillbaka igen i mellandagarna och svarar på eventuella frågor!

Vi på förbundet önskar er alla en riktigt God Jul!

Årsmöteshandlingar

20 Feb, 2024

Årets… 2023

9 Feb, 2024

Inbjudan Lag-SM 2024

1 Feb, 2024