Barn & Junior

Barn & Junior


”Lek Discgolf” är Svenska Discgolfförbundets projekt inom Riksidrottsförbundets rörelsesatsning i skolan, ”Skolsamverkan”.
Vi inspirerar till klassiska lekar men på ett nytt sätt. Att använda discen som redskap i en miljö som barnen redan känner till och snabbt förstår reglerna.

Målet är att få fler barn att
-Bekanta sig med vårt redskap, discen.
-Bli nyfikna på Discgolf
-Vilja, våga och kunna vara aktiva i skolan och på fritiden
-Hitta tillbaka till föreningsidrotten
-Bli föreningsaktiva

Jobbar du på en skola och är intresserad av att få in discgolf på rasterna, fritidsaktiviteterna eller på idrottslektionerna. Skicka ett mail till info@svenskdiscgolf.se så hjälper vi till att sätta er i kontakt med en lokal förening i ert närområde. Ni kan också hitta inspiration till lekar nedan.

 

OBS våra kit tog slut på bara några timmar. Långt över 350 intresserade! Grymt glada är vi för det men såklart tråkigt för er som inte hunnit beställa. Vi tittar nu på möjligheterna att ta fram fler kit så ni är fria att anmäla intresse på mailen nedan.


Vi har tillsammans med vår samarbetspartner Latitude 64 tagit fram ett ”prova på”/startkit bestående av 5 lättkastade discar(frisbees), perfekta för er att börja med.
Ett startkit per skola är helt gratis för er.

Är din skola intresserad? Skicka ett mail till lekdiscgolf@svenskdiscgolf.se med information om kontaktperson, roll på skolan, skolans namn samt ort. Adress mm lämnas först vid beställning. Vi återkommer sen med mer information om hur ni gör er beställning.
Vi kommer ha 320 kit så först till kvarn gäller.

Förslag på lekar man sen kan göra på de skolgårdar som saknar korgar/bana hittar ni i klippen nedan. Men det är bara fantasin som sätter gränserna. Nästan allt man kan göra med en boll kan man även göra med en disc.

 

Singla disc

Klicka för att ladda ner instruktioner som PDF (skriv gärna ut, plasta in och förvara tillsammans med discarna)

Puttstafett