Metodhandbok för discgolfträning gratis till klubbarna och mycket mer. Nyhetsbrev #5

0
767

Förbundstävlingssäsongen är nu officiellt igång

Första deltävlingen på Nationella Touren (NT) i Mora avslutades förra helgen.
Enligt rapporter en lyckad tävling i strålande väder.
I pro open stod Linus Carlsson (-24) som rätt klar vinnare. Men bakom var det tajtare. Henric Hagman blev tvåa (-18) tätt följd av Henrik Jakobsson (-17).

Pro Open Woman vanns av Elina Rydberg (+20). Elina spelade sin första NT och vann övertygande med hela 12 kast före tvåan Matilda Ringbom (+32). Trea blev Therese Molin (+36).

Kompletta resultat och vinnare i övriga klasser (som kommer få mer fokus i kommande nyhetsbrev) hittas här: https://tjing.se/event/3b724494-7e54-4bb7-b144-25fdbf3e4524/results

Metodhandbok för discgolfträning

En arbetsgrupp hos Ymer Frisbee, Borås har under en längre tid jobbat med en metodhandbok för discgolfträning. Boken är full av övningar och tanken är att det ska underlätta och inspirera klubbarna att starta igång regelbundna träningar.
Förbundet har stött projektet med tryckkostnader och nu kan varje förening beställa hem ett exemplar helt gratis! Enda motkravet är att föreningen har en ambition att starta igång med träningar (eller redan är igång). Boken har laminerade sidor och är gjord för att tas med ut på fältet eller banan.
För att göra er beställning, skicka ett mail till styrelsen@svenskdiscgolf.se med följande information

-Klubb
-Namn på beställare
-Roll i klubben
-Adress dit boken skall skickas

Vi kommer invänta lite beställningar innan boken skickas men vi ska försöka skicka en gång i veckan i alla fall.

Beställa ett exemplar till sig själv eller fler till klubben?

Självklart kommer det gå och göra det! Vi tittar nu på en lösning för betalning och så fort det är klart så kommer vi uppdatera här och på facebook hur ni gör detta.
Boken kommer kosta 195:- inklusive frakt.

Förbundet vill rikta ett stort tack till Ymer Frisbee för ett bra arbete med boken och ett fint samarbete. Vi tror stenhårt på detta!

Nu är vi igång med discgolfinstruktörsutbildningarna igen!

Efter ett år där instruktörsutbildningarna nästan helt fick ligga på is är vi nu igång igen.
Första tillfället är spikat och det är i Allingsås, 10-11 Juli.
Fler orter tillkommer så håll koll på Facebook samt här>> (där ni även hittar kontaktuppgifter och anmälningsformulär).

Projektstöd Skolsamverkan – Lek Discgolf

Förbundet har sökt och blivit tilldelad ekonomiskt stöd i ett större projekt från Riksidrottsförbundet (RF).
Projektet riktar sig mot barn och unga och deras rastaktiviteter. Målet är att på ett inspirerande sätt få barn i rörelse naturligt under rasterna i skolan samt på fritdshemen.  Allt hamnar sedan på en digital plattform som RF tar fram och som kommer samla digitalt material från flera olika idrotter och promotas mot skolor. Vårt projekt “Lek Discgolf – En uppmuntran till spontanrörelse” kommer landa i flera korta instruktionsvideor med förslag på lekar, säkerhet och information om Discgolf samt en PDF med lekarna förklarade i text och bild.

Har ni förslag på enkla lekar som barn mellan 6-13 år kan utöva med discgolfdiscar på skolgården utan korgar? Det kan vara olika former av stafett, puttävling, boule med discar mm. Kommentera eller skicka ett mail till info@svenskdiscgolf.se med era förslag och idéer.

Fysio till landslaget

Vi fortsätter att bygga teamet kring landslaget. Nästa person in är Johan Sleman.
Johan har en internationell fysioterapiutbildning med idrottsmedicinsk inriktning och kommer kunna agera bollplank i frågor kring rehabilitering, skadeförebyggande träning, hjälp med hur landslagsspelarna kommunicerar med eventuell sjukvård och hjälpa till med personligt anpassade rehabprogram med discgolfinriktning om någon blir skadad.

Johan har tidigare varit fysio åt ett allsvenskt hockeylag och är själv discgolfare även om det nu för tiden mest är på hobbynivå.
Just discgolfen började Johan med 1999 där det framförallt var under junioråren han fick sina största framgångar tex med
2:a Svenska DiscGolf junior touren 2001
3:a Svenska Mästerskapen Junior 2001
1:a Svenska DiscGolf junior touren 2002

Vi hoppas såklart landslagsspelarna ska behöva ta hjälp av Johan så lite som möjligt, men om olyckan ändå är framme kan Johan finnas tillhands och ge råd så spelarna får bra förutsättningar att snabbt vara på banan igen.

Teamet kring landslaget är oerhört fokuserade och målmedvetna vilket vi sett inspirerar spelarna. Och med denna satsning ska Sverige in i en ny storhetstid även om vi ännu inte har satt upp några exakta mål och är väldigt ödmjuka inför att det kan och får ta lite tid.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here