Uppsnack inför NT-premiären i Mora

0
713

Nu i helgen spelas första deltävlingen av 4 på Nationella touren (NT).
Tävlingen som kommer spelas i Mora var tänkt som deltävling 3 men har nu på grund av rådande omständigheter alltså blivit premiärtävlingen.

Några som jobbat med årets tävlingar utan att själva veta om det skulle kunna bli några tävlingar är tävlingsgruppen inom förbundet. Anders Pantzer en av de hårt slitande i tävlingsgruppen hur känns det att vi nu äntligen får dra igång med tävlandet, trodde du du vi skulle få till säsongen i år?
-Det känns fantastiskt kul och att vi dessutom ser ut att få riktig sommar till premiären är magiskt. Underbart att träffa alla spelare igen. Det kändes tveksamt länge men när vaccinationen tog fart så fick man ändå en känsla av att det skulle kunna gå.

Tyvärr kan ingen publik tillåtas under helgen och så kommer det nog se ut under i alla fall de första av tävlingarna i år.Om du får spekulera, kommer vi få se publik på våra tävlingar nåt i år?
Jag tror vi kommer få bjuda in publik i år men det kommer säkert dröja till sensommar kanske till och med höst, men ren spekulation. Har vi tur och smittan fortsätter dämpas så kanske redan till Juli.

I MPO (Herr) är startfältet kanske inte så stort som man hade önskat, osäkerheten kring om tävlingen skulle kunna spelas eller inte har nog gjort så många valt att avstå. Men det är inget fel på spelarna som ställer upp. Flera stora namn som Linus Carlsson, Robin Villman, Henrik Hagman är på plats och tillsammans med framtidsnamn som Ture Valtonen, Max Ringbom och Elias Gripler kan det utlovas discgolf magi i absoluta högsta Sverigeelitklass.

En spelare som fick sitt stora genombrott förra året mitt under brinnande pandemi och som är på plats i Mora för att följa upp succéåret är Johan Davidsson. Vi frågade vad han har för förväntningar på 2021
-Har egentligen inga förväntningar. Vill inte dra igång alla hjärnspöken.
Försäsongen har för vissa spelare varit lång. Men det är också under försäsongen som grunden läggs. Och vad som är viktigt att fokusera på för att kunna följa upp förra säsongen på ett bra sätt är klart för Davidsson.
-Har fokuserat mer på mitt närspel. Lätt att ge bort kast där.
Davidsson känner sig redo för tävlingen även om han inte vill lyfta fram sig själv som en favorit.
-Fått spelat in banan och allt känns bra! En till runda här senare för att spika min spelplan.  Fältet är ju tufft, men kommer göra mitt yttersta för att vinna.

Även i FPO (Dam) är det ovisst. Favorit på förhand är Matilda Ringbom men både Therese Molin och Elina Rydberg har kapacitet att ge Matilda en match.
Just storsatsande Elina som är relativt ny i sporten fick vi en liten pratstund med i förmiddags. -Det känns väldigt roligt och spännande eftersom detta är min första NT någonsin”, svarar Elina på frågan om hon känner sig redo.
-Min försäsong har bestått av fokus på teknik och hitta rytmen. Fält, puttning och coach-assistans har gjort mycket.
För målet med helgen är Elina liksom Johan lite blygsam,
-Jag hoppas kunna leverera ett jämt spel. I övrigt inga direkta förväntningar.
NT i Mora är ju bara första av flera förbundstävlingar.
-Målet för säsongen är att kunna genomföra alla förbundstävlingar. Det jag ser fram emot mest är Par-SM tillsammans med Matilda Ringbom.

Vi från förbundet önskar alla spelare och arrangören stort lycka till och hoppas kunna återkomma med fler rapporter under helgen.

Följ tävlingen på Tjing: https://tjing.se/event/3b724494-7e54-4bb7-b144-25fdbf3e4524/results

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here