Våra nya rekommendationer och NT premiär i Mora. Nyhetsbrev #4

0
954

Äntligen kan återgå till ett mer normalt tävlande från och med 1 juni.

De nya lättnader som införs 1 juni ger Svensk discgolf möjlighet att återgå till ett mer normalt tävlande. Visst publiken får vi vänta ett tag till på men i övrigt ska vi nu kunna genomföra våra tävlingar i stort sätt som vanligt. Stort tack till er spelare och arrangörer som följt våra rekommendationer så här långt.
Men även om vi nu kan börja tävla så har vi såklart fortfarande vissa regler och rekommendationer att förhålla oss till.

Viktigt för arrangören
-För alltid en dialog med polisen och kommunen kring era arrangemang, sök de eventuella tillstånd som krävs.
-Det regionala allmänna råden står över de nationella och Svenska Discgolfförbundets rekommendationer. Ta beslut efter syftet av de råden.
-Ge spelarna bästa förutsättningar för att kunna värma upp utan trängsel. -Inga samlingar före tävling. För prisutdelning se eget avsnitt.
-Ge förslag på flera matställen till spelarna för att minska trängsel vid luncherna.
-Tävlingar med upp till 150 deltagare är godkända. 150 deltagare gäller per tävling så även om tävlingen spelas på flera banor är det max 150 deltagare som gäller. För tävlingar belägna i centrala allmänna parker kan max antal deltagare tvingas vara 100 personer. Beslut tas tillsammans med lokal/regional polis.

Viktigt för spelarna
-Vi fortsätter att hålla avstånd.
-Om möjligt värm upp på ert starthål.
-Vi rör inte varandras discar.
-Vi tar inte i hand före och efter rundan.

Prisutdelning
Prisutdelning i mindre skala är godkänd att hålla. Upp till 100 personer kan bevittna prisutdelningen om den kan hållas på ett smittsäkert sätt. Vi tar inte i hand eller kramas under prisutdelningen.

Publik
Ingen publik är tillåten. Det ligger på arrangörens och spelarnas ansvar att informera eventuell publik om detta. Arrangören bör även i förväg tydligt informera samt sätta upp lappar på tävlingsområdet om publik är förbudet.

NT-premiär i Mora

5-6 juni spelas premiären av Nationella Touren i Mora.
Det finns fortfarande platser kvar så ta chansen att medverka på den första förbundstävlingen för året. Äntligen är vi snart igång!
Anmälan hos Tjing https://tjing.se/event/3b724494-7e54-4bb7-b144-25fdbf3e4524/players

Ni har väl inte missat dessa svenska discgolfpoddar?

Alla älskar väl en bra podd? Och vad kan vara bättre än en podd om discgolf?
Vi måste ta tillfället i akt och tipsa om 3 svenska poddar som ger ut avsnitt varje vecka.
Alla dessa poddar finns där poddar finns så om ni inte redan lyssnar sök upp dom idag!
Och dom kompletterar varandra bra så det är bara att lyssna på alla tre.

Kedja ut – Podden som har matat oss med kvalitetsavsnitt i mer än ett år nu. Ofta 2 avsnitt i veckan. Ibland med gäster och ibland reflektioner och tankar kring discgolfaktuella händelser. En bra mix helt enkelt. Med Elina i gänget får vi också här en bra insyn i discgolfen från en kvinnlig synvinkel vilket både är viktigt och uppfriskande.

Let’s snacka plast – Med en mix av nyheter, tillbakablickar och gäster ger grabbarna från schlätta oss discgolfsnack med oerhörd värme. Ibland bjuds vi även på en liten inblick i disctillverkning.

Discgolfpodden – Senast in i svenska discgolfpodddjungeln men har levererat från avsnitt ett! Så här långt mycket gäster i programmet som alla presenteras med träffsäker “poesi”. Har kanske hela poddvärldens bästa intro och outro,  ‘Cause I’m a discgolfer, yes I am!

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here