Rekommendationer ang gällande läge, Covid-19

0
1163


Styrelsen i Svenska Discgolfförbundet har ikväll måndag 16 mars haft möte.
Då vi är ett nytt förbund finns idag ingen direkt handlingsplan kring situationer liknande denna. En stor del av mötet ägnades därför att ta fram ett dokument där vi tagit fram “riktlinjer” kring våra olika verksamheter. Dokumentet kan appliceras på andra händelser så som naturkatastrofer mm
Dokumentets utformning kan komma ändras och är bara riktlinjer / rekommendationer för hur beslut ska fattas. Varje framtida händelse måste utredas individuellt. Då vi snabbt önskar publicera all information kan även en del språkliga fel smugit sig in som kommer rättas till.
Dokumentet hittas här: Ladda ner Beslutsguide

Ang. rådande situation med Covid-19 väljer vi att gå ut med följande rekommendation. Rekommendationen börjar gälla omgående och gäller mars månad ut.

Även om vi är ett relativt litet förbund och våra tävlingar i endast fåtalet fall samlar 500 personer på samma plats väljer vi att rekommendera att ställa in eller flytta alla planerade tävlingar under mars månad.
Vi har valt att följa nuvarande rekommendationers syfte från våra myndigheter. Det man önskar är att sakta ner spridningsförloppet för att minska trycket på våra sjukhus och där ser vi att idrotten kan bidra.
Det är såklart tråkigt för alla arrangörer och spelare som längtat efter att få dra igång säsongen på riktigt med flera regionala tourer som har premiär nu i mars.

Stora delar av idrottssverige har fattat samma beslut och tillsammans kan vi faktiskt göra skillnad.

Vi är även en liten idrott där samma spelare spelar flera av tävlingarna. Vi tror att effekten av eventuell smittspridning tidigt mellan discgolfare kan påverka säsongen i stort vilket vi till varje pris önskar undvika.

Rekommendationen gäller regionala samt nationella tävlingar där vi ser deltagare med geografisk spridning.

Lokala tävlingar och veckoserier där deltagarna högt troligen ändå skulle träffas på kompisrundor eller i mataffären kan genomföras men vi rekommenderar att följa råden som kommer senare i texten
.

Ang förbundstävlingar så har vi beslutat att besked ska ges senast 2 veckor innan tävlingsdatum.

I början av april kommer ett nytt beslut kring rekommendationer tas baserat på situationen som råder då. Ingen bestraffning kommer delas ut till de arrangörer som går emot våra rekommendationer men vi vädjar till att följa dom. Framförallt så här tidigt på säsongen.

Rekommendationer om man väljer att arrangera och spela.

Arrangörer
-Rådgör med er kommun så ni har stöd i att tävlingen genomförs.
Även 70 spelare kan för allmänheten se mycket ut och även röra upp känslor. Det är då bra att ha kommunen som stöd och också säkrat upp så tävlingen inte behöver avbrytas.

-Undvik spelarmöte samt prisutdelning i den form där man samlar alla deltagare. Se till att det finns tydlig information vid varje hål samt gå ut med eventuell övrig information digitalt i förväg.
Tydlighet är nyckeln, så har ni ett hål eller lokala regler som normalt kräver förklaring se över om det går att ändra något för att detta ska undvikas.

-Använd digitala scorekort . Förbundets samarbetspartner Spinn är godkänd av PDGA. Ansök om dispens hos PDGA om någon annan app eller tjänst önskas användas. Gäller PDGA sanktionerade tävlingar
.

-Om möjligt behåll grupperna hela tävlingen.

Spelare
-Vid minsta symptom stanna hemma.

-Skaka inte hand inför och efter rundan

in some countries. They are of appeal to a group of mencitrate, How to get viagra.

.

-Vi plockar inte upp varandras discar ur tex korg eller på driving range.

-Bra kast och HIO firas med jubel istället för kroppskontakt.

 

Frågor kring vårt beslut kan ställas via facebook som PM eller i kommentarerna nedan eller via mail styrelsen@svenskdiscgolf.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here